Návod na náhrdelník

12.09.2012 23:07

 

Přinášíme návod na náhrdelník na lanku, tentokrát v černé barvě.

Co budete potřebovat k vyrobení náhrdelníku?

  • 50 cm lanko
  • Magnetické zapínání
  • 2 kalloty
  • Press kroužky
  • korálky
  • ploché a štípací kleště

Postup výroby náhrdelníku

  1. Tvorbu náhrdelníku začneme navléknutím press kroužku na lanko, 3 korálky a press kroužek - umístíme je doprostřed lanka.

  2. Na jeden konec lanka navlékneme jeden korálek - druhým koncem lanka provlékneme ten samý korálek z druhé strany - lanko utáhneme a vytvoříme tak kolečko - velikost záleží na tom, jak chcete mít náhrdelník velký.

  3. Nyní každý konec lanka protáhneme jedním press kroužkem, který máme z minulého kroku navléknutý na kolečku z lanka. Upravíme kolečko z lanka na požadovanou velikost (opět podle toho, jak chcete mít náhrdelník velký) a press kroužky zamáčkneme.

  4. Na jeden konec lanka navlékneme press kroužek, korálek a press kroužek. Druhým koncem lanka provlékneme press kroužky i korálek "do protisměru" - utáhneme a vytvoříme tak druhé kolečko. Upravíme velikost kolečka a press kroužky zamáčkneme.

  5. Pro ozdobení náhrdelníku můžeme nyní ještě oba konce lanka ozdobit skupinami korálků. My jsme navlékly press kroužek, skupinu tří korálků a press kroužek. Posuneme na požadované místo a press kroužky zamáčkneme.

  6. Zopakujeme ještě jednou a poté stejně i na druhém konci lanka.

  7. Na závěr naměříme délku náhrdelníku, poté pomocí press kroužku připevníme kaloty na konce lanka a umístíme zapínání.

Zdroj: tvorenicko.com